Mi ez?

A www.netorian.hu online idézetküldő szolgáltatás blog oldala. Hasznos információkkal, gyakran feltett kérdésekkel és tájékoztatással az oldal fejlesztéseiről.

Tagek (Kulcsszavak)

Utolsó kommentek

  • Netorian: Kedves Bella! Köszönjük az észrevételt! Az oldalra való feltöltésnél a beküldött idézeteket minős... (2007.12.31. 20:19) ÚJ NETORIAN
  • Annabella: Az oldalrol a velemenyem az hogy, tobb kategoriaba kellene sorolni az idezeteket. Nagyon szeretem ... (2007.12.15. 19:22) ÚJ NETORIAN
  • Netorian: Tisztelt Mauricia ! Az új oldalról eddig többségében pozitív visszajelzések érkeztek, nyilván meg... (2007.12.15. 13:20) ÚJ NETORIAN
  • Mauricia: Nagyon szerettem ezt az oldalt eddig. Most a regisztráció után úgy érzem sokkal körülményesebb és ... (2007.12.11. 09:37) ÚJ NETORIAN
  • Netorian: Hamarosan új idézetekkel jelentkezik a Netorian, de természetesen a látogatóktól is várjuk az idéz... (2007.10.18. 21:13) (Nemcsak) Kata hozzászólása kapcsán...
  • Utolsó 20

A Netorian 2007-ben Magyarország első számú online idézet gyűjteménye

2007.12.26. 22:07 Netorian

Így év vége felé szokás visszatekinteni az elmúlt évre. A Netorian 2007-ben 6. online évét zárja. Hat év nagy idő egy internetes portál életében. Mi, a Netorian szerkesztői úgy érezzük, hogy a Netorian ebben az évben is nagyon sokat fejlődött. December elején az oldal teljesen megújult, és független mérések szerint továbbra is a Netorian Magyarország leglátogatottabb online idézet gyűjteménye - immár sokadik éve.

Köszönjük látogatóinknak a számos beküldött idézetet és a segítő hozzászólásokat, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden kérést beépíteni az új oldalba. Ennek tudható be az is, hogy a tegnapi nappal a Netorian újabb 20 idézet kategóriával bővült, és több száz új idézet került fel az oldalra. Továbbra is várjuk látogatóink javaslatait új idézet kategóriákra az idezet@netorian.hu e-mail címre.

Minden Kedves Látogatónknak Boldog Új Évet Kívánunk!

Netorian csapat

Szólj hozzá!

Címkék: újdonság kategória képeslap

ÚJ NETORIAN

2007.12.04. 20:00 Netorian

Kedves Látogatóink !

A Netorian-Online Idézetek Portál 2007. december 4.-től új köntösben várja az idézetek szerelmeseit, rengeteg új idézettel, különböző idézet küldési lehetőségekkel. Egy új felépítésű, de az eredeti oldal legjobb tulajdonságait és színvilágát megőrző idézetek web portál készült el.

Az idézetek beküldése is egyszerűbbbé válik, hisz előzetes regisztrációt követően az idézet a szerkesztőség jóváhagyása után azonnal felkerül az oldalra. Az új portál napi frissitésével ezentúl egy kisebb csapat fog dolgozni, hogy minden napra jusson egy új idézet.

Az idézetekkel kapcslatos problémákat az idezet@netorian.hu email címre várjuk.

Ezúton szeretnénk

minden kedves látogatónknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni !

Várunk az oldalra mindenkit szeretettel !

Netorian Csapat

4 komment

(Nemcsak) Kata hozzászólása kapcsán...

2007.06.14. 12:42 Netorian

Kata 2007.06.14. 12:24:08

Miért nincs frissítés? Már jó pár hete nem látok új idézeteket.Hazudhatnék, nem teszem: Államvizsgára készültem/készülök. Döntenem kellett mi a fontosabb: Tanulás vagy Netorian.
Az idézetek amiket a látogatók beküldenek megérkeznek és nem is kerülnek törlésre, de amíg nem végzek mindkét egyetemen, addig nem tudom (idő hiányában nem akarom) feltenni őket.

Nincs mentségem, hogy miért nem írtam a blogra bejegyzést... Ennyivel tartoztam volna mindenkinek, aki idézetet küld be az oldalra. Egy nagy bocsánatkérés minden érintettől!!!///

Balázs

3 komment

Címkék: személyes idézet beküldés

Segítségünk egymásnak!

2007.01.22. 15:31 Netorian

Tekintettel arra, hogy egyre több látogató fordul olyan kérdéssel a oldalunkhoz, hogy egy idézetnek a megfelelő forrását keresi (vagy éppen szerzőjét nem tudja) létrehoztam ezt a bejegyzést a blogra, ahova bárki beküldhet idézetet a fent írt kérdéssel, és ha arra valaki tudja a választ azt itt (hozzászólás formájában) rögtön meg is adhatja.

- Schaller Balázs -

5 komment · 1 trackback

Címkék: segítség idézet szerző

Karácsonyi mese

2006.12.19. 00:49 Netorian

Pajor Nikolett:

Karácsonyi mese

Amikor Heródes király napjaiban Jézus megszületett a júdeai Betlehemben, íme napkeletről bölcsek érkeztek Jeruzsálembe, és megkérdezték: Hol van a zsidók most született királya? Mert láttuk csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy hódoljunk neki…
Egy városszéli kis faluban karácsony előestéjét ünnepelték. Az utcák már üresek voltak, de minden ház ünnepi díszben állt, a bent lévő emberek szívét a szeretet töltötte meg és várták a kis Jézus születését, mintha valóban most születne meg először e világra.
A falu végén egy takaros házból is ünnepi fény világított, mint az ablakba állított gyertyák fénye, melyek szeretetet sugároznak szét az egész világba. Bentről a Biblia szavai hallatszottak. Odakint hatalmas, sűrű pelyhekben hullott a hó, mintha valóban a mesebeli Holle anyó rázta volna a párnáját, hogy beterítsen mindent a végtelen fehérséggel, megajándékozva ezzel az embereket egy csodaszép téli, havas tájjal. A telelő madarak, akik nem utaztak el melegebb vidékre, a ház pajtájában összebújva figyelték a hatalmas hópelyheket. A kert is elnéptelenedett, minden állat bevonult a maga vackába, a Berci kutya, pedig bekéretőzőtt a házba, és meghúzódott a szoba egyik sarkában.
A nappali egy nagy, tágas szoba volt barna bútorokkal, középen egy nagy kerek asztallal körülötte kényelmes fotelekkel. Az ablak mellett egy kanapé állt, mellette egy hatalmas fehér kályha ontotta a meleget.
Időnként egy bajuszos, ősz férfi megetette az éhes tűzet, aztán visszahúzta szemüvegét, leült a fotelbe, könyvet olvasgatott, teát kortyolgatott. Az asztal telis – tele volt mindenféle finomsággal; pogácsával, piskótával, mézeskaláccsal, csokoládéval és gőzölgő teával. Az idős ember melletti fotelben egy deres hajú asszony ült, kezében a Bibliát tartotta abból olvasott a kanapén heverésző kis unokájának. Anna szerette, ha a nagymamája mesélt. Tíz éves pufók kislány volt, nagy barna szemekkel, barna copfokkal. Az ablakon lévő jégvirágokat bámulta és közben a történetre figyelt, bár kívülről ismerte.
Akkor Heródes titokban magához hívatta a bölcseket és pontosan megtudakolta tőlük a csillag megjelenésének idejét…
Anna már csak néhány szót hallott, valami különös dolog történt vele. Nem aludt mégis álmodott, képzelete ébredezni kezdett, lassan elhagyta a szobát, a falut, az országot, ezt a világot és elutazott valahova messzire, nagyon messzire, egyenesen Jeruzsálembe, Heródes király udvarába.
Egy hatalmas palota kapuja előtt szolgálók beszélgettek. Anna odalopódzott hozzájuk és hallgatózni kezdett:
-           Az előbb hallottam, hogy a király magához hívatta azokat az idegeneket, hogy kiderítse, hol van az az állítólagos új király, aki a napokban született.
-           elnézést. Kérem – vágott közbe a kislány – meg tudnák nekem mondani, hogy kijöttek- e már a bölcsek?
A szolgálók elmondták, hogy az idegenek még Heródesnél vannak, és elirányították Annát a karavánhoz, ahol a bölcsek kísérete várakozott.
A kislányka gondolkozni kezdett, vajon a kapu előtt várakozzon, vagy a karavánnál. És mégis mit mondjon majd a bölcseknek, talán azt, hogy a jövőből, egy másik világból jött és velük akar menni Betlehembe, hogy láthassa Jézust, mint kisdedet, végre szemtől szembe, hiszen mióta csak az eszét tudja minden nap beszél vele az imáiban, szereti őt teljes szívéből. Be kellett látnia, hogy a felnőttek, őt, egy gyereket ezzel a történettel biztosan bolondnak tartanák, és nem vinnék magukkal, hanem a szüleit akarnák megkeresni, mert egy kicsi lány nem sétálgathat így egyedül. Máskülönben ő ezt nem kockáztathatta meg, végre itt van Jeruzsálemben egy karnyújtásnyira Jézustól és tudta, neki mindenképpen oda kell mennie. Viszont nem csak Jézust akarta látni, hanem Máriát is, akit Égi Édesanyjaként szeret, akihez minden nap beszél elalvás előtt, kérve őt, hogy vigyázzon a szüleire odafenn az égben. Anna ugyanis árva volt, a szülei szeretete nélkül nőtt fel, igaz nagyszülei nevelték hatalmas szeretetben, elárasztva őt minden jóval, tanították imádkozni, ragaszkodni a jóhoz, szeretni Istent és embert egyaránt. A kislánynak vidám élete volt, mégis látni akarta azokat, akiket szeret, hiszen valljuk be, igencsak nehéz olyasvalakit szeretni, akit csak képeken láttunk. Most itt volt az alkalom a találkozásra. Anna döntött. Észrevétlenül odaosont a karavánhoz, mellette talált egy nagy csomagot, amibe takarókat tartottak. Kivett hát néhányat közülük és bebújt a tágas dobozba, és reménykedett, hogy a bölcsek nem veszik észre és így velük tud menni. Szerencséje volt, mert amint a bölcsek kijöttek Heródestől azonnal indulni akartak, hogy távol kerüljenek ettől a képmutató királytól, aki akármilyen kedvesnek is mutatkozott, nem tudta becsapni őket. Átláttak rajta, rájöttek gonosz tervére, ezért amint a karavánhoz értek, felpakolták csomagjaikat és azon nyomban útnak indultak, mit sem sejtve arról, hogy időközben akadt egy potyautasuk is. Az úton beszélgetni kezdtek, a Messiásról tanakodtak. Mindegyikük elmondta hogyan képzeli a nagy királyt, ha majd felnő. Hatalmas úrnak és kitűnő hadvezérnek gondolták, aki majd megszabadítja őket az elnyomó rómaiak uralma alól és igazságosan fog kormányozni, megszünteti a szegénységet, az éhezést, jóllakatja az embereket.
Az út már nem volt túl hosszú, de az emberek és a tevék fáradtak voltak, ezért úgy döntöttek megállnak pihenni és lesátraznak. Tüzet raktak, felverték a sátrakat, aztán a takarókért indultak, de csodák csodájára a takarók helyett egy gyermeket találtak. Nagyon meglepődtek, de amikor látták, hogy a kislány vacog a hidegtől a tűz mellé vitték melegedni, majd faggatni kezdték:
-           Hogy kerültél ide kislány?
-           Hol vannak a szüleid?
-           Miért bújtál el?
-           Mi a neved?
Anna nem is tudta hirtelen, hogy mit mondjon. Nagyon megrémült, félt, hogy nem viszik magukkal Jézushoz, Sírni kezdett. Az emberek kedvesek voltak, vigasztalták, próbálták szóra bírni és ők maguk is bemutatkoztak. A bölcseket Gáspárnak, Menyhértnek  és Boldizsárnak hívták.

A kislány végül bátortalanul ugyan, de megszólalt:
- Annának hívnak, és azért bújtam el, hogy veletek mehessek Jézushoz. Kérlek vigyetek magatokkal!
Mindannyian nagyon meglepődtek, Menyhért, pedig így szólt:
-           Jaj kicsi lány, mi nem ismerünk semmiféle Jézust, mi egy most született gyermekhez megyünk, nagy király lesz és hódolni akarunk neki, ajándékot is hoztunk…
-           Aranyat, tömjént és mirhát – vágott közbe Anna – Azt a gyereket Jézusnak hívják.
A bölcsek nagyon elcsodálkoztak, honnan tudhatja ez a törpe, hogy ők mit hoztak ajándékba. Félelem és kíváncsiság töltötte el őket. Nem tudták ki ez a lány, bolond – e, vagy igazat beszél, de hagyták beszélni s csak úgy itták minden egyes szavát. Anna nem beszélt magáról, hiszen az még hihetetlenebb lett volna, mint a Jézusról szóló története. Ki hitt volna neki, hogy a jövőben lehunyta a szemét és idecsöppent 2000 évvel korábbi időre. Csak Jézusról beszélt, elmondta, hogy a földön soha nem lesz király, hadvezér még úgy sem, egy egyszerű ács lesz és majd csak harminc évesen kezd el tanítani a szeretetről, hitről, bizalomról, jóságról, megbocsátásról. Betegeket fog gyógyítani, halottakat feltámasztani, vízen fog járni, kenyeret fog megszaporítani, szeretni fog mindenkit, még azokat is akik megölik. Ennél a szónál összeszorult a bölcsek szíve, megölik? Akkor mi értelme az egésznek? Ha ekkora hatalma van, miért hal meg? Anna megpróbált érthetően válaszolni a kérdésekre. Elmondta, hogy Jézus a legnagyobb szenvedést vállalja szeretetből, hogy megmentse az embert az örök haláltól és megszerezze az örök boldogságot.
 Közben útnak indultak, hogy minél előbb láthassák azt a Jézust, akiről Anna mesélt. A lány még sokat mesélt a kíváncsi bölcseknek, akik többet tanultak Annától az út során, mint egész életükben a könyvekből, tudományokból.
Lassan elérkezett a mindannyiuk által várva várt perc. Megérkeztek. Szépen lassan bementek az istállóba. Bent József, a názáreti ács és Mária fogadta őket, ölében a gyermekkel. Körös – körül mindent szalma borított, néhány állat vette körül a családot, hogy leheletükkel kicsit felmelegítsék a családot. Amint a bölcsek Annával együtt beléptek az istállóba, térdre borultak és az égből az angyalok énekét hallották:
Dicsőség a magasságban Istennek és a földön békesség a jóakaratú embereknek!
Anna felállt, Máriához rohant és átölelte, megcsókolta, mintha az ő édesanyja lenne. Sírni kezdett, de most a boldogság csalt könnyeket az arcára, azt kívánta bárcsak soha ne érne véget ez a pillanat. Mária is némán magához ölelte a lényt, megsimogatta az arcát, letörölte a könnyeit, majd megmutatta neki a kis Jézust. A kisded kinyitotta a szemét és egyenesen Annára nézett, pici kezét felé nyújtotta, de abban a pillanatban kutyaugatás hallatszott.
A Berci kutya volt az. Anna hát ismét a falusi kisház szobájában találta magát nagyszülei körében. Körbenézett és magában megjegyezte: Hazajöttem.
Ez volt élete legboldogabb utazása, amit soha nem felejtett el. Lehet meg sem történt, de az ő szívében örökké ott élt a kis Jézus tekintete, Mária ölelése.


Békés, Boldog Karácsonyt mindenkinek!

5 komment

Címkék: karácsony

Szigor!!!

2006.11.06. 00:26 Netorian

    Mivel az utóbbi időben egyre több olyan idézet érkezett aminél rosszul volt feltűntetve a szerző (beleértve azt is, hogy ismert szerző munkája ismeretlenként lett feltünetve) az itt írt szerkesztési "szabályoktól" a jövőben nem tudunk eltérni. (Tehát csak azokat az idézeteket tudjuk elfogadni, ahol a szerző neve és a mű címe felvan tűntetve. /Kivéve bizonyos kategóriák pl.: szerelmes sms-ek./)

1 komment

Címkék: idézet beküldés szerző saját alkotás

Fejlesztettünk!

2006.09.25. 01:15 Netorian

    Az új szerverre való átállás sikeresen megtörtént. Oldalunk újból elérhető!

1 komment

Címkék: szerver fejlesztünk

Fejlesztünk!

2006.09.20. 14:47 Netorian

    A látogatottság folyamatos növekedése miatt, az oldalunkat egy új, jobb szerverre helyezzük át. Amíg a fejlesztés tart, szolgáltatásunk szünetel!

Mindenki megértését megköszönve!
Schaller Balázs és segítői
 


 


 


 


 


 

Szólj hozzá!

Címkék: szerver fejlesztünk

"Borban az igazság!"

2006.09.17. 13:21 Netorian

    Tekintettel a szüreti időszakra borral kapcsolatos idézetek, latin gondolatok a borról és nem utolsósorban bormondások kerültek fel az oldalra! Előkészületben vannak az "informatika", illetve a "névnap" kategóriák!

Szólj hozzá!

Címkék: bor újdonság kategória

„Miért nem került fel az idézetem/versem az oldalra?”

2006.08.26. 13:50 Netorian

    Szeretnénk, ha az oldal megbízható forrása lenne az idézeteknek. Ezért arra törekszünk, hogy lehetőleg azok az idézetek kerüljenek fel az oldalra, ahol a forrás (a szerző neve és a mű címe) ismert. Persze kivétel is akad, például a Szerelmes SMS-ek kategória, ahol majdnem az összes SMS-nél ismeretlen szerző van feltűntetve.
       Több látogató küld be nekünk saját verset, illetve saját idézetet. Ezeknek mindig örülünk, de (elsősorban jogi dolgok miatt) ezeket nem áll módunkban az oldalra kitenni. Ahogy teljes alkotásokat sem. Kivétel itt is van, nem titok, hogy az oldal szerkesztőjének is több teljes verse szerepel az oldalon.
    Amit kérünk még, hogy lehetőleg az idézethez a beküldő adja meg az általa kiválasztott kategóriát, és azt is, hogy beküldőnek milyen nevet tűntethetünk fel. Ha ez megvan, akkor idő kérdése, és felkerül az idézet az oldalra. Természetesen, ha kérdés vagy észrevétel van egy beküldött idézet kapcsán (pl. miért nem került fel a Netorianra), akkor arra külön is válaszolunk.
     Az észrevételeket, kérdéseket és nem utolsó sorban az idézeteket az idezet@netorian.hu címre várjuk! Ahogy az oldalon előforduló (helyesírási, stb.) hibát is kérjük, hogy itt jelezzék felénk!

8 komment

Címkék: idézet beküldés szerző saját alkotás

Lyukaslabda-díj 2006

2006.08.25. 21:04 Netorian

    Ha kisebb késéssel, is, de annál nagyobb örömmel értesítünk minden kedves látogatót, hogy oldalunk Lyukaslabda-díját Hajdú B. István érdemelte ki az Olaszország – Franciaország meccsen elhangzott kommentálásával:
„Maloude fejben végigvette a partjelző családfáját... de nem tette szóvá.”

Szólj hozzá!

Címkék: lyukaslabda-díj

Elindult a blog.netorian.hu!

2006.08.21. 15:13 Netorian

    Több kérdés és kérés is érkezett hozzánk, hogy tegyük egyértelműbbé az oldal szerkesztési elveit, illetve, hogy az fejlesztésekről is minél jobb tájékoztatást adjunk.   
    Emiatt létrehoztuk blog oldalunkat, ahol reméljük minden kérdésre választ kaphatnak látogatóink!

2 komment